Adrenal Fatigue: HPA-Aksen er Løsningen

 binyretretthet: HPA-Aksen er Løsningen

Adrenal stress, også kjent som binyretretthet, beskriver et sett av symptomer knyttet til hvordan kroppen din håndterer stress. Stress er en del av ditt daglige liv. Noe stress er bra, noe stress er dårlig. Du har sikkert hørt dette uttrykket før: Stress er en killer. Vel, det er ikke helt riktig. Det er ikke stress som dreper oss, men heller vår manglende evne til å tilpasse seg til det.

Vi lever i en hektisk verden. Vi jobber kontinuerlig med å presse våre sinn og organer til grensen jobbe lange timer, slåss endeløse trafikk på veiene, som arbeider med familie-relaterte problemer å hanskes med økonomiske problemer, spise fast food on the run. Listen fortsetter.

Med den kombinerte effekten av en reduksjon i kvaliteten på våre mat kilder, forurensning og følelsesmessig stress forårsaket av våre fartsfylt liv, våre kropper er å finne det vanskeligere og vanskeligere å lykkes med å tilpasse og vedlikeholde metabolske likevekt.

Kortisol er kroppens daglig stress kjemper hormon. Dette er hvordan den er produsert.

hypothalamus i hjernen, hypofysen nedenfor hjernen din, og adrenal kjertler på toppen av nyrene danner det som kalles hypothalamus-hypofyse-binyre-aksen (eller HPA-aksen). Din HPA-aksen er den viktigste delen av endokrine system, og direkte eller indirekte kontrollerer det meste av hormonelle aktiviteter i kroppen din.

Når du er under stress, din hypothalamus utskiller corticotropin-releasing hormon (CRH), et hormon som får kroppen inn i en tilstand av beredskap når en fysisk eller følelsesmessig trussel presenterer seg selv. CRH reiser til hypofysen til hvor den stimulerer utskillelsen av adrenocorticotropic hormon (ACTH), som kommer inn i blodbanen. Når ACTH når binyrene, det utløser frigjøring av kortisol, kroppen daglig stress kjemper hormon.

økning i kortisol som følge av en stressende situasjon fører til en kaskade av reaksjoner i kroppen din som kan hjelpe deg med å reagere raskt på en trussel. Vi refererer til dette som "fight or flight" – reaksjon.

generelt, kortisol er høy i perioder med stress og et lavt når du slapper av. Under normale omstendigheter en feedback loop gjør kroppen din til å slå av disse forsvar når trusselen går, slik at kroppen til igjen å fokusere på helbredelse og vekst.

I noen tilfeller, hvis trusselen er langvarig eller kronisk, slusene aldri lukkes helt. Resultatet er at kortisol nivåene stige for ofte, eller forbli høy. Når du er konstant under stress overproduksjon av adrenalin og kortisol forstyrrer balansen av hormoner i kroppen din. Dette er helt klart et problem fordi å oppnå optimal helse, kroppen bør ideelt sett være i en tilstand av homeostase.

Disse perioder med høye nivåer av kortisol kan resultere i blod sukker uregelmessigheter skaper tretthet, immunsystemet mangler, panikkanfall, astma, og økt risiko for andre sykdommer. I tillegg, når kroppen er ute av balanse – ikke i en tilstand av homeostase – det er også akselererer aldringsprosessen.

I mer ekstreme tilfeller, binyre stress er kjent som adrenal utmattelse (også referert til som "nervous breakdown").

Adrenal stress vil mest definitivt forstyrre din HPA-aksen, nøkkelen til styrken på "livskraft." Avbrudd av HPA-aksen er ofte sentrale i de fleste helse-problemer, syndromer, sykdommer og aldring. Når HPA-aksen er ikke fungerer på riktig måte, et utvalg av nological symptomer, som angst lidelse, bipolar lidelse, klinisk depresjon, intoleranse overfor stress, søvnforstyrrelser, og humør uorden. I tillegg, HPA-aksen er også involvert i utbrenthet og irritabel tarm syndrom.

sykdommer og sykdommer som er nevnt over er ikke skyldes direkte til adrenal stress, men heller vår manglende evne til å tilpasse seg stress. Disse sykdommer og lidelser har derfor blitt kalt "sykdommer av tilpasning." En av de måter å takle adrenal stress, er å bruke et naturlig produkt som kalles et adaptogen.

ordet adaptogen er brukt for å referere til en naturlig urt produkt som øker kroppens motstand mot stress som traumer, angst og kroppslige tretthet. Adaptogens normalisere hypothalamus-hypofyse-binyre-aksen.

Og dette er måten å slå adrenal stress: gjennom HPA-aksen. Bruk et kraftig adaptogen å harmonisere dine HPA-aksen. Din hormonelle balanse vil øke, og dette vil hjelpe kroppens organer og systemer for å igjen opererer på optimal effektivitet.

——

Bernard Brown er forfatter av en Sunn livsstil: Tolv Trinnene for å Garantert Bedre Helse. Han er lidenskapelig opptatt av helse og velvære, og er fast bestemt på å hjelpe andre med å forbedre deres livskvalitet. Les mer om adrenal stress og HPA-aksen støtte ved å besøke hans hjemmeside: http://www.healthy-living-book.com/Genome_Multiplex.html

http://www.worstpills.org/results.cfm?drug_id=0&drugfamily_id=0&disease_id=0&druginduced_id=0&keyword_id=1