Blod Er menneskets Mest Kraftfulle Agent…Biologisk Og Åndelig (del 2) av Denis Van Lån

 Blod Er menneskets Mest Kraftfulle Agent...Biologisk Og Åndelig (del 2) av Denis Van Lån

I del 1 parallell funksjon av blod vist for både den biologiske og den åndelige, som peker til en felles Designer og Skaper. Helhet/ bevaring av liv, spyling/rensing/frihet, og healing var dekket i del 1. Disse er parallelt attributter både biologisk og åndelig. Vi fortsetter å utforske parallell i blodet: fred/harmoni/avstemming, beskyttelse mot det onde og seier.

4. Biologisk blod gir fred/ harmoni og forsoning. Blod formidler og integrerer alle biokjemiske funksjoner i kroppen. En buffer systemet holder blodet fra å bli for sur eller for basisk. (Dette er svært viktig i kroppens kjemi.) Kroppen er angrepet av det som er spist og av hva som er produsert fra. For eksempel, en over-aktivitet i et stoff som ikke ville bare midlertidig uskadeliggjøre den enkelte, men ville drepe ham hvis bufferen systemet kan ikke balanse i overkant av det, produsere acidose eller alkalosis.

Hvem av oss har ikke opplevd ømme muskler fra over-trening? Dette er oftest en opphopning av melkesyre (avfall produkt) som irriterer muskler. Sirkulasjonssystemet (via blodstrømmen) som nøytraliserer denne ubalanse i syre-ioner.

kroppstemperatur er regulert gjennom svette og kroppens kjemi. Uten dette, som kunne overleve 110 graders vær? (Hjerneskade kan oppstå på 105 grader.)

Kjemisk, i blodet, hormoner er kraftig mediatorer av forskjellige lyster og drifter. Emergency reaksjoner som "kjemp eller flykt" med stor muskel styrke og/eller utholdenhet kommer fra adrenalin. Seksuelle hormoner, når de kommer ut i blodet, produsere kraftige lyster søker tilfredsstillelse, tilrettelegging for reproduksjon og dermed bevare den menneskelige rase. Hvis kjemiske forandringer i blodet som ikke forekomme, slik at vi ble sultne, hvor mange av oss ville ta tid å spise regelmessig?

4. Åndelig, Jesu blod gir fred/harmoni og forsoning. I Kolosserbrevet 1:19-20, leser vi: "For Gud var glad for å ha all sin fylde bu i ham (Jesus), og ved ham forsone seg alle ting, om ting på jorden, eller av ting i himmelen, ved å gjøre fred ved hans blod, utgytt på korset." Åp 1:5…Alt i hele skapelsen er gjenstand og brakt i harmoni gjennom Jesus. "For at i Jesu navn skal hvert kne bøye seg, ting som er i himmelen og på jorden og under jorden…" (Phil 2:10 – NBK)

5. Biologisk, blod beskytter, forsvarer…gir seier mot fiender. Immunsystemet av blod avvæpner, nøytraliserer, ødelegger eller utviser alle utenlandske stoffer som omfatter kjemikalier, bakterier og virus. Det er mange forskjellige typer hvite blodlegemer som har spesifikke funksjoner for komplisert til å dekke her. Det burde være nok å si at de spenner fra de som marshal ekstra lymfocytter (til angrep inntrengerne) til de som vil stoppe overgrep, til de typer som omslutter og nøytralisere fienden. Det er antistoffer av generell type som bidrar med en rekke infeksjoner. Det er andre som er spesifikke for bare én ting, for eksempel en polio virus. "Fabrikker" som produserer antistoffer kalles plasma celler.

Den fremmede stoffer som utløser et antistoff produksjon kalles et antigen. Når et antigen kommer inn i blodet vanligvis utløser produksjon av et antistoff som enten er som en lås og nøkkel som passer (mekanisk) eller elektrostatisk (pluss og minus kostnad). Disse gifte seg med den antigen/antistoff sammen. Dette er en over-forenkling av komplisert prosess, men den fremmede (eller invader) er uskadeliggjøres gjennom unionen med antistoff.

5. Åndelig, Jesu blod beskytter og forsvarer…gir seier. I Åpenbaringen 12:11 leser vi: "Og de overvant ham (Satan) med blodet av Lammet (Jesus), og ved ordet av deres vitnesbyrd, og de elsket ikke sitt liv til død." (NBK) Paulus gir oss et bilde av seier: "Og ha avvæpnet maktene og myndighetene, gjorde han en offentlig opptog av dem, triumphing over dem av (blod) korset." (Kol 2:15)

6. Biologisk, blod regenererer og forynger. Ekstra stress på kroppen som forårsaker det å holde orden i alle dens kapasiteter til å håndtere situasjonen. Blodet er nødvendig å mobilisere agent. I tider med dehydrering, vann er hentet fra rundt cellene og fra cellene seg. Også, hele vaskulære systemet krymper for å kompensere for den manglende væsker. Sult fører til utslipp av matvarer: sukker, fett, karbohydrater, aminosyrer fra leveren og lagring senger. Hvis disse lagringsområder er oppbrukt, så musklene begynner å bli brukt til drivstoff og energi. Blodet kan denne prosessen.

6. Åndelig, Jesu blod regenererer og forynger. Merk: vekt (Åp 5:9, "Og de sang en ny sang: " Du er verdig til å ta bokrullen og åpne seglene, fordi du (Jesus) ble slaktet, og med ditt blod har du kjøpt menn til Gud fra hver stamme og språk og folk og nasjon.’" Også Paulus i brevet til Efeserne: "I ham har vi forløsningen ved hans blod, tilgivelse for synder, i overensstemmelse med den rikdom av Guds nåde…" (Eph.1:7) Vi er fornyet åndelig grunn av Jesu blod.

7. Biologisk, blod opprettholder livet. Det er umiddelbar død uten sirkulasjon av at vitale væske kalt blod. Enkelte organer og vev dør raskere enn andre, men alle til slutt dø uten blodforsyning.

7. Åndelig, Jesu blod opprettholder livet. I tredje Mosebok 17:11 leser vi: "For livet av en skapning som er i blodet, og jeg har gitt det til deg, for å gjøre soning for dere selv på alteret det er blodet som gjør soning for ens liv." Sammenligne dette med Johannes 6:54: "Den som spiser mitt kjød og drikker mitt blod (Jesus taler) har evig liv, og jeg skal reise ham opp på den siste dag."

Utrolig som blod, det er verdiløse i sin effekt for helheten, healing, beskyttelse mot det onde, reparasjoner, fornyelse, seier, harmoni, fred og liv… med mindre det er bevilget. Med andre ord, til en døende person, blod i Blod Bank er verdiløse med mindre det er infused inn i den menneskelige sirkulasjonssystemet. Påske blod i sine fange bassenget var ineffektiv trang til den ble brukt til døren innlegg og lintel. Bare da kunne Angel of Death passere over at husholdningen. Likeledes, Jesu blod er ineffektiv trang for helheten, helbredelse, utfrielse, bevaring, frihet og seier, med Mindre vi det riktig!

Vi det riktig ved å si "ja" til Jesus og "ja" til den Hellige Ånd (og også blod i den Hellige Nattverd…Joh. 6:53-56): ved å la Gud virkelig være Herre i livet vårt, og ved å følge Hans Ord. Da fangevokteren spurte Paulus og Silas: "Hva må jeg gjøre for å bli frelst?"

Sine tydelige svar er gjengitt i Apostlenes gjerninger 16:31. "De svarte : " Tro på Herren Jesus, og du vil bli frelst — du og din husstand.’" Ordet "tro" brukes her i gresk er "pisteuo" og det betyr ikke bare mental samtykke (eller tro), men på en mer nøyaktig måte "å bli overtalt av, til å stole på, til å stole på og å forholde seg til". Vask og rensing av vann dåpen er ansett som en forsegling av dette vedtaket. Vi må akseptere Jesu Herredømme, godt vare på den og anvende Jesu Blod til våre liv. Hvis vi gjør dette, vil vi være helt frelst!

ordet "spare" på gresk er "sozo". Det har den brede betydningen av: helhet, healing, beskyttelse mot ondskap, frihet, seier og liv…i henhold til Vine ‘ s dictionary of bibelske termer. Blodet er faktisk enormt kraftig for ikke bare livet, men også for sitt liv.