Chrysler-Dodge 2.7L Motor Problemer, oljeslam, Mangler og Feil ved John Stanley

 Smette unna Chrysler 2.7L Motor Problemer, oljeslam, Mangler og Feil ved John Stanley

Fra 1998-2000 2.7L Motorer er utsatt for tidlig katastrofale feil på motoren på grunn av en defectively designet Timing Kjedestrammer som Chrysler stille redesignet. Dessverre, mange forbrukere har måtte betale seg ut av sine egne lommer for dette mens Chrysler unngår ansvar.

Fra 1998-2004 Dodge / Chrysler 2.7L Motorer er utsatt for oljeslam ofte forårsaket av intern lekkasje av kjølevæske som har å gjøre med utformingen av Vann Pumpe som gjør det mulig kjølevæske for å angi Motoren over tid og forårsake oljeslam, eksperter på et godt kjent reproduksjon selskapet si. Den nest vanligste årsaken til motoren slam er fra fattige olje sirkulasjon forårsaket av olje partier som er for smale forårsaker olje til å slites ned raskere i motsetning til vanlige motorer. En annen medvirkende oljeslam faktor er muligens på grunn av et mangelfullt utviklet PCV-system kan også akselerere motorolje sammenbrudd, som Chrysler senere gjort forbedringer til for 2005 modell året sammen med andre endringer kunnskapsrike kilder staten. Selv om Chrysler er klar over, og det er noe forbrukere kan ha gjort for å få dette, Chrysler fortsatt jevnlig skylder på forbrukerne etter 2.7L Motor Olje Slam.

Chrysler er oppmerksom på visse problemer og sårbarhet 2.7L Motoren er tilbøyelige til å ha, og har en rolig laget ulike design-endringer gjennom årene, slik som omstruktureringen Tidspunktet kjedestrammer som ble utsatt til for tidlig svikt i 2000, til å gjøre endringer for å prøve og hindre intern lekkasje av kjølevæske over tid i veivaksel. For 2005, inkludert endringer forbedringer av PCV-systemet og for olje sirkulasjon, selv senere økende olje kapasitet med en ekstra quart i et forsøk på å gjøre motoren mer robust. Dessverre, selv med alle disse endringene vi har blitt informert om tidlig Dodge / Chrysler 2.7L Motor svikt i 2006 Dodge, Chrysler bilmodeller.

Chrysler nekter å dekke tidlig mislyktes motorer, selv når du er under sin egen 3 År / til 36.000 kilometer garanti mens skylden på forbrukerne for disse problemene. Disse problemene er så vanlig og så godt kjent at utvidet garanti selskapene også avslå å dekke Chrysler 2.7L motorer. I mange tilfeller forbrukere har endret seg eller hadde sin olje skiftes hver 3000 miles med navnet merkevare motor olje. Mange forbrukere har vært i stand til å gi oss bevis mens Chrysler fortsatt nekter å dekke mislyktes 2.7L motorer under garantien. Det er en vanlig misforståelse at slammet er forårsaket av merke eller type motor olje siden alle motor-olje som selges må oppfylle de samme grunnleggende standarder. Imidlertid, hvis oljen ble endret regelmessig så Chrysler kan si : ‘det må være helt eller type olje som du brukte da’. Hvis du kan bevise at du har brukt et ledende motor olje, " hvor har du har det endret seg?’. Chrysler kan da fortelle deg at de ikke kommer til å være i stand til å dekke det så fordi du har endret olje deg selv eller hadde det endret somewh ere andre. Faktisk Føderal Lov (Magnuson-Moss Act) forbyr en bilprodusent til å annullere en garanti eller avslå krav på garantien er basert på bruk av ettermarkedet tune opp eller vedlikehold deler, som for eksempel tennplugger eller motorolje for eksempel, eller 3. parts service, med mindre det tilbys gratis. Det er andre forbrukere som har fulgt intervallene som er anbefalt av Chrysler i sine kjøretøy eierne manuell at staten oljeskift opp til hver 7500 i miles er akseptabelt i normale forhold der de har endret sin olje hver 5 000-over 6000 km bare å bli fortalt at ‘du kan ikke endre dine motor olje nok, og motoren mislyktes på grunn av forsømmelse’. Faktisk, Chrysler-selv i dag anbefaler oljeskift-intervaller av alle over 6000 km for normale forhold i nåværende eierne håndbøker. Når biler er kjøpt brukt fra forhandlere og brukt bil masse der forbrukerne ofte tror de har ingen bevis for regelmessige oljeskift før sitt eierskap, Chrysler vanligvis automatisk nekter krav på garantien s å skylde på tidligere eier. Når en forbruker har bevis eller reg ular og 3000 kilometer olje endringer utført av en forhandler vi har hørt av Chrysler går så langt som å skylde på giverens glidemiddel tekniker!

for Å finne ut mer og hvordan å bekjempe dette, kan du gå http://www.dodgechryslerengineproblems.com