Dans Kan være en Verdifull Del av en Mental Health Programme

 Dans Kan være en Verdifull Del av en Mental Health Programme

Dans som et middel til å gjenopprette og opprettholde mental helse er en behandlingsmetode godt kjent i deler av verden hvor folk fører mindre fragmentert liv enn i industrialiserte land. Dans Bevegelse terapi gir deltakerne mer enn bare en tonet kropp. Det kan gjenopprette likevekt mellom Sinn, Kropp og Ånd.

forskning viser at dans terapi har en rolle å spille i behandling av psykiske og mentale helseproblemer. La meg nevne bare noen få av de områder av forskning. Dans Bevegelse Psykoterapi har blitt gjennomført med voksne overlevende av politisk tortur og organisert vold så vel som med tidligere barnesoldater i Sierra Leone, med seksuelt misbrukte barn, og også i de områdene av aldring og demens. Det er medikamentelle behandlinger tilgjengelig for noen av disse forholdene, men de trenger ikke nødvendigvis å kurere. De har også den ulempen at langvarig behandling kan ha alvorlige bivirkninger for pasienten.

Her nevner må være laget av Marian Chace en av grunnleggerne av dans, bevegelse terapi. Når undervisning i dans la hun merke til at noen av hennes elever var først og fremst interessert i å uttrykke sine følelser og var mindre interessert i teknikk. Hun oppmuntret denne form for selv-uttrykk i hennes elever som rapporterte følelse av økt velvære som et resultat av sine økter med henne. Ordet nådde psykiatere på et nærliggende sykehus og i 1942 de inviterte Marian Chace å jobbe med dem og deres pasienter innen dans og trening. Chace er metoder tiltrukket av andre og av 1950-tallet, dans bevegelsesterapi ble tatt på alvor på sykehuset.

Dans har blitt vist å løfte stemningen mer enn øvelsen i seg selv. I en studie ved University of London forskere tildelt pasienter med angstlidelser å tilbringe tid i en av fire terapeutisk innstillinger – en moderne dans klasse, en vanlig øvelse klasse, en musikk-eller mattetimen. Bare dans klasse ble vist å redusere angst. Hjerte-Rehabilitering pasienter i en fersk italiensk studie som startet i waltzing klasser ikke bare endte opp med sunnere arterier, men var lykkeligere enn de som gikk på sykkel og tredemølle-trening. Effekten av dans er økt og forbedret ved bruk av musikk som også er en faktor i humør ekstrautstyr.

MR skanner viser at det å se noen dans aktiverer de samme nons som ville brann hvis du selv skulle gjort det dans. Så når en danser bevegelser uttrykke glede eller tristhet, og andre ofte vil plukke opp på det som vel så sprer den følelsen og fremme empati. Gabrielle Kaufman, en Los Angeles danseterapeut har dette å si "Dans er ekspressive aspekter hjelpe folk prosessen følelser de har problemer med å håndtere i bevisst, verbal form." Dans gir folk mulighet til å oppleve seg selv på måter som de ikke visste at de kunne" sier Miriam Berger en dans professor og dans terapeut ved New York University "Du kan endre din indre tilstand gjennom eksterne bevegelser."

En danselærer som regel, men ikke alltid lærer en bestemt form for dans som for eksempel ballett, trykk, ballroom, folkemusikk, latin etc. Han eller hun er bekymret hovedsakelig med teknikken og det ytre utseende av dansen, mens på samme tid å være klar over den psykologiske aspekter. En dans terapeut på den annen side flere benytter vanligvis gratis dans, improvisatorisk eller inspirerende dans med eleven/pasienten oppmuntre dem til å skape sin egen personlige expression.There er ingen kritikk i dans terapi klasser – ingen riktig eller gal måte. Dette ubetinget aksept er viktig for deltakerne. På samme tid som terapeut er bevisst jobbet mot å hjelpe personen til å finne seg selv katarsis, løsninger og løse problemer gjennom dance.The dansere finne svar uten ord fra i seg selv. Dans terapi kan få umiddelbare og uventede resultater. Noen ganger dypt begravet blokkeringer løses. Dans er en rett brained aktivitet og den venstre hjernehalvdelen med sine kritiske kommentarer er quietened down.This lar vår underbevissthet og intuitiv nivåer for å fungere.

Personlig har jeg funnet Gabrielle Roth ‘ s "The Wave Ekstatisk Dans for Kropp og Sjel" med sine Fem Rytmer en svært effektiv måte å frigjøre min egen intuitiv dans. Hennes forståelse av rytme og energi er dyp. Man kan danse alene eller i en gruppe. Personlig ville jeg forsiktig alle med psykiske problemer til å foreta denne form for dans bare med en utdannet terapeut.

økter kan innebære et åndelig aspekt. Dette er vanligvis ikke noe å gjøre med organisert religion. Det har å gjøre med å oppfordre folk til å ta en mer helhetlig syn på seg selv og planeten som vi lever på. Dette mer helhetlig tilnærming til livet og mennesker er ofte til stor hjelp for de som har psykiske problemer.

Den forståelse av kraften i dans har ført til mange former for dans bevegelse terapi.