De Mest Vanlige spørsmål og En for Kvinner å Unngå eller å Leve Med Kjønnssykdommer

 De Mest Vanlige spørsmål og En for Kvinner å Unngå eller å Leve Med seksuelt overførbare sykdommer

Kjønnssykdommer er ganske svært hemmelighetsfull om at de har infisert og gått gjennom millioner uten å bli oppdaget. Å vinne kampen mot disse stille nemeses, må du styrke deg selv med noen veldig grunnleggende informasjon.

1. Hvor ofte må du bli testet for seksuelt overførbare sykdommer?

Hvis du er seksuelt aktive (oral, anal eller vaginal) og du har flere partnere eller ofte har en ny en, så du trenger en STD test en gang i året. Den anbefalte årlige test er ikke nok, hvis du ofte observere uvanlig genital utslipp, smertefull vannlating, itchy private deler og kjønnsvorter. Du må umiddelbart få testet når du observere noen av de nevnte tegn.

2. Som STD test må du gjennomgå?

Hvis du er seksuelt aktiv, og fortsatt føler at du er STD-fri, så kan du prøve en STD test kit for Klamydia eller HIV-test kit. Hvis du nylig har opplevd vannlating, så du rådes til å kontrollere for syfilis og gonoré. Hvis du sjelden bruker kondom eller hvis du opplevd å dele nåler, så du trenger en HIV-test. Fordi STD tester, kan bli ansett som dyrt, alltid se på symptomer og din medisinske historie før du utfører en STD-home-test eller besøke den nærmeste testsenter.

3. Kan du spørre din partner sex om hans eller hennes helse status?

Selv om dette kan synes umulig for mange, svaret er ja. Du har alle rett til å vite partneren din nåværende seksuell helse problemer, fordi de kan også bli din. Bare vær forsiktig med ordlyden i søket. Selv om det i teorien kan du ha din partner(e) sjekket med en STD hjem test, slik knapt er gjennomførbart i det virkelige liv og den beste tingen du kan gjøre er å spørre din partner.

4. Er latex kondomer idiotsikker i å beskytte mot alle Kjønnssykdommer?

Kondomer sterkt kuttet ned på sannsynligheten for å få AIDS og mange andre seksuelt overførbare sykdommer, men de kan ikke være klarert for å beskytte mot noen seksuelt overførbare sykdommer, spesielt de som krever kontakt med huden for overføring. Eksempler på slike Kjønnssykdommer er herpes og syfilis. Å ta etter-exposure prophylaxis (PEP) og gjennomgår vanlige STD-testen må være gjort i forbindelse med trofaste bruk kondom hvis du har tenkt å aldri kontrakt muligens liv-altering seksuelt overførbare sykdommer.

5. Gjør alle Kjønnssykdommer åpenbare symptomer gang?

Et betydelig antall av seksuelt overførbare sykdommer, mangel noen observerbare manifestasjon de fleste av varigheten av deres infeksjon. Denne typen av Kjønnssykdommer bare blir åpenbart når ofrene har allerede blitt alvorlig svekket. Noen av de vanligste seksuelt overførbare sykdommer som ikke kan raskt diagnostisert uten avanserte metoder for testing eller laboratorie-analyser inkluderer Chlamydia infeksjon, syfilis, gonoré og AIDS. En rekke av disse stille sykdommer kan oppdages med bare en STD hjem test.

6. Har en STD øke sjansene for å få en annen?

Ytterligere å delta i seksuelle aktiviteter når du er allerede infisert, alvorlig steder du har høy risiko for å pådra en annen STD. Flere seksuelt overførbare sykdommer, som AIDS, redusere kroppens forsvar for eksempel i muntlig og genital områder. Dette svekket immunitet gir ny STD-forårsaker bakterier eller virus som er mye lettere å få tilgang til din allerede er medtatt kroppen.

7. Kan jeg ha sex med min partner, og ikke klarer å passere meg genital herpes?

Det er ingen garanti for at herpes kan ikke overføres selv om du praktiserer sikker sex fordi herpes viruset kan ligge i områder utenfor den beskyttende lag av kondom. Du kan imidlertid forsterke den beskyttelse som gis av kondom ved å ta antiviral medisiner. Å redusere mengden av viral partikler som reduserer muligheten for vellykket overføring. For visse ikke-overføring, du oppfordres til å avstå fra sex før herpes utbrudd har helt avsluttet. Etter den tid sårene forsvinner helt, du rådes til å bruke en STD test kit for herpes.

8. Som hepatitt typer seksuelt overførbare sykdommer, og hvordan kan overføring minimeres?

Hepatitt A, B og C kan alle bli overført gjennom sex. Overføring kan bli drastisk redusert ved vaksinasjon og kondom utnyttelse. Vaksiner er tilgjengelig mot Hepatitt A og B. Hepatitt C har ingen vaksine, men kondomer kan definitivt stoppe smitteoverføring. Hvis du tviler på at du kan ha Hepatitt B, kan du bekrefte eller rive din tvil ved å bruke de riktige STD test kit.