Den Psykologiske Effekten Av Alkohol

 Den Psykologiske Effekten Av Alkohol

Når mange mennesker tenker på effekten av alkohol, de tror om den fysiske virkningen alkohol har på kroppen, for eksempel leverskade. Men det er mange psykologiske effektene av alkohol på kroppen som du kanskje ikke har tenkt på. I mange tilfeller er de psykologiske effektene av alkohol er mye mer skadelig og smertefullt for deg enn virkninger som du allerede vet om.

Her er en titt på noen av de psykologiske effektene av alkohol på kroppen:

Depresjon – Alkohol er en depressant. Dette betyr at når det begynner å sirkulere i systemet, det vil redusere aktiviteten i nervesystemet i hjernen din. På grunn av dette som du drikker alkohol, kan du merke at du begynner å ha mer følelser av depresjon eller bli fastlåst i en depresjon som en følge av drikking. Mange gjør den feilen å tro at de kan " drukne sine sorger’ ved å drikke mer, og gjøre følelser av tristhet og uselessness gå bort. Hvis dette beskriver deg, hva du ikke innser er at du gjør bare situasjonen verre og forårsaker depresjon, til å bli dypere og vare lenger.

Angst – Hvis du er som mange mennesker, som du konsumerer store mengder alkohol vil du bli stresset fra virkningen av stoffet. Mens du kan finne buzz fra alkohol hyggelig for en stund, det vil vike for en rekke påkjenninger på systemet som vil manifestere seg psykisk. Fra en generell følelse av misnøye til rastløshet, mareritt og til og med overveldende frykt, det er mange følelser som angst som kan komme av alkohol bruk.

Personlighet Endringer – Har du lagt merke til dine familiemedlemmer er å behandle deg annerledes? Det kan være fordi du har endret i hvordan du samhandler med dem. Alkohol kan gjøre massive personlighet som du kanskje ikke engang ser. Når du blir beruset, hva var ditt vanlige personlighetstrekk kan endre seg dramatisk. Du kan bli egoistiske, egoistisk eller til og med sint om ditt liv og alt i det. Aggresjon og humørsvingninger er noen av de vanligste trekkene. Disse endringene er brakt videre av alkohol effekt på serotonin i kroppen. Serotonin er et stoff i kroppen som overfører signaler knyttet til humør til hjernen. Når jobben sin er svekket av alkohol, stemninger og følelser kan komme ut av kontroll. En annen vanlig personlighet endre brakt videre av alkohol er en forringelse av moral. Som alkohol påvirker kroppen, det virker til å bremse svar av synapser i hjernen. Dette bremse ned av hjernens kretser reduserer tenkning og resonnement. Av denne grunn, når du er beruset, kan du være villig til å gjøre og si ting du vanligvis ikke ville si eller gjøre hvis du var å tenke klart.

Besettelse – Når du er blitt avhengig av alkohol (om du innser det eller ikke), vil du begynne å bli besatt med drikke. Mens mange tror et par drinker er ikke farlig, til noen som er alkohol avhengige av alkohol blir avhengig, det er ingen forskjell mellom å få de neste par drinker, og en narkoman som er på jakt etter sin neste treff. Din besettelse kan føre til tap av andre interesser i livet og fokusere bare på hvordan du kommer til å få en annen drikke, mens alle sammen benekte det er et problem med ditt ønske om alkohol. Generelt, vil du ikke innse at du blir dratt inn til en besettelse før det er for sent.

Denial – Akkurat som du ville forvente i en annen type narkoman, de som drikker mye alkohol gå gjennom en rekke denial-problemer. Hvis du har hørt fra de som du er glad i at du kan bli drukket for mye, bør du virkelig vil lytte til dem. Ofte, vil du ikke engang merke at du blir mer og mer beruset på en jevnlig basis, fordi du er for nær problem. Alkohol avhengighet er en progressiv sykdom, og du kan ikke være i stand til å se hva det gjør med deg på samme måte, noen andre kan.

Akkurat som en hvilken som helst annen sykdom, alkohol avhengighet er en progressiv sykdom. Jo lengre og mer du drikker, jo mer uttalt effekten vil være på systemet.

i Tillegg, disse psykologiske virkninger av alkohol, er ikke bare føltes mens du drikker, eller morgenen etter. De kan fortsette for et antall dager eller uker etter at du har konsumert alkohol.