Det er Bedre å Ha Sikker Sex, Enn å Være Lei

 Det er Bedre å Ha Sikker Sex, Enn å Være Trist

Det kan virke som at i de siste årene, mange folks holdning til sex har blitt mer liberal. Ungdommer i særdeleshet vil ofte ha flere partnere, og det er bekymringsfullt at mange ikke vil bruke prevensjon. Dette kan selvsagt være risikabelt, og seksuelt overførbare infeksjoner er ofte gått mellom tenåringer og unge menn og kvinner i særdeleshet.

Ingen ler saken

I min erfaring som ung mann, det er ofte betraktet som noe av en spøk når " en av gutta " har en one-night-stand eller sover med en ny partner for første gang og ikke " wrap-up’ eller bruke kondom. I virkeligheten selv, de er å stole på at en fremmed er (a) på p-piller, og (b) ikke har noen eksisterende seksuelt overførbare infeksjoner (Soi). Du ville sannsynligvis ikke stole på en fremmed med din lommebok så hvorfor stole på dem med din helse?

Kjønnssykdommer

Heldigvis mange seksuelt overførbare infeksjoner er treatable og hvis oppdaget tidlig nok vil føre til noen langsiktige helseproblemer. Men, jeg tror dette aspektet av Kjønnssykdommer er ofte over-vekt, og har i en del ført til selvtilfredshet innen ungdommer. Mange vil tenke at det ikke spiller noen rolle om de plukke opp en STI som de kan rett og slett ta et kurs av antibiotika og være tilbake til det normale i løpet av 2 uker. Dette er ikke alltid tilfelle, men som også lar seg behandle Kjønnssykdommer som Klamydia kan føre til sterilitet og andre komplikasjoner hvis venstre ubehandlet for lenge. Selvfølgelig er det da mer alvorlige sykdommer som Aids som det er ingen kur.

Chlamydia

Klamydia er verdt å nevne spesielt ettersom det er den mest vanlige seksuelt overførbare infeksjon, og rammer ca 1 i 14 seksuelt aktive under 25 år. Det kan være noen synlige fysiske symptomer med Klamydia, og du kan bestille teste kits som du kan bruke hjemme, bør du være for flau til å ta en tur til din lokale GUM (Genitourinary Medisin) klinikk.

Forbedringer i kondomer

jeg vil ikke lyve til deg, mens iført kondom sex vil nok aldri til å føle deg ganske så bra som når de ikke er iført en. Kondomer er bedre selv, og er nå tynnere enn de en gang var, med det resultat av økt følelse og følsomhet for både mann og kvinne. Du har for å kompensere for mangel på følsomhet mot trusselen av Klamydia, Gonoré, Syfilis eller verre. Selvfølgelig bør du finne en partner som du kan stole helt og deretter kan du velge å stole på p-piller og ikke bruke kondom i det hele tatt. P-piller beskytter ikke mot Kjønnssykdommer imidlertid, og er ikke garantert å hindre graviditet, så hvis dette er et problem så er det best å bruke en kombinasjon av kondom og p-piller.

Konklusjon

Det kan være veldig lett å bli fanget opp i et øyeblikk og glemmer å bruke kondom. Du bør ikke. Din helse er viktigere enn et eneste øyeblikk som bør være hyggelig, uavhengig av om du bruker en kondom uansett. Ikke ta sjansen.