Diabetes i Soverommet

 Diabetes i Soverommet

Støter på problemer med seksuell respons er en felles opplevelse for både menn og kvinner med diabetes. Ikke bare kan diabetes påvirke din fysiske funksjon, det kan også være psykologiske faktorer som forstyrrer en full og givende sexliv. Problemer med seksuell funksjon kan være svært belastende og påvirke kvaliteten på livet ditt, så vel som deres relasjoner. Selv om hjelp er tilgjengelig, er mange mennesker (både med og uten diabetes) finn seksuelle problemer en pinlig tema å snakke om i forbindelse med en helse-avtale, og derfor avstå fra å være åpen med sine leger eller sykepleiere om deres problemer. Denne artikkelen vil hjelpe deg å bli mer kjent med de forskjellige måtene din seksuelle reaksjoner kan bli berørt, gi deg strategier for å hjelpe deg med å takle den psykiske vansker som kan komme i din vei, og styrke deg til å snakke med din lege eller sykepleier om hvordan de kan hjelpe deg.

Mannlige Seksuelle Problemer

Erektil dysfunksjon (også kjent som impotens) betyr at du ikke er i stand til å få eller beholde en ereksjon lenge nok for samleie. En ereksjon er forårsaket av flyten av blod til penis, og blokkering av små blodkar, noe som gjør penis hard. I en studie med mer enn 50% av menn med diabetes tillatt problemer med seksuell funksjon, stiger til mer enn 75% for menn over en alder av 70. For å sette dette inn i en sammenheng, ca 1 i 10 menn over 40 år har erektil dysfunksjon, enten de har diabetes eller ikke. Mange faktorer sammen med diabetes kan bidra til problemer med seksuell respons. Disse inkluderer:

Drukket alkohol.
Røyking.
Tar ulovlige rusmidler.
Medisiner som visse antidepressiva.
Skade på penis.
Skader på ryggmargen.
Nerve skade forårsaket av virksomhet til blære, tarm, eller prostata.
Dårlig blodtilførsel til penis på grunn av en blokkering av arterien forårsaket av perifere arterial sykdom.
Produserer mindre testosteron enn kroppen din trenger.
Høyt blodtrykk.

– Kvinnelige Seksuelle Problemer

Kvinner med diabetes er også utsatt for problemer med seksuell respons, og selv om disse er visuelt ikke så tydelig som for menn, de er bare så irriterende og vanskelig å stri med.

Fysiske problemer er:

Tørr vagina forårsaket av høyt blodsukker nivåer.
Større proneness til gjær infeksjoner, noe som gjør samleie ubehagelig.
Tap av følelse i huden rundt skjeden området, redusere den glede opplevd.
I tillegg til fysiske forklaringer for seksuelle problemer, det er også emosjonelle grunner til at du kan være støter på problemer knyttet til seksuelt din partner. Disse påvirker både menn og kvinner. Noen av disse er:

Stress.
Depresjon og lav stemning.
Angst og bekymring.
i Konflikt med partneren din.
Spørsmål om hvordan kjønn er vist i din religion eller kultur.
Homofili.
Savn.
Sykdom eller dårlig helse.
Blir i en ulykke.
Tidligere misbruk.
Infertilitet.
Funksjonsevne.

Få Støtte for den Fysiske Siden av Sex

Det første trinnet er å ha en fysisk undersøkelse av den Generelle Practioner eller medisinsk team, og dra nytte av medisinsk behandling eller aids anbefaler de til deg. For menn med diabetes, Viagra og lignende reseptbelagte medisiner kan være utrolig nyttig, og de har ingen ugunstig effekt på diabetes kontroll. Ikke kjøpe noen medisiner til å behandle erektil dysfunksjon over Internett. Det kan virke tiltalende som du kan få hjelp anonymt uten å måtte nærme seg en potensielt pinlig tema på klinikken, men det er ingen garanti for hva du kjøper er ekte. Det er også viktig din helse team er klar over alle medisiner du tar.

Andre generelle retningslinjer for bedre seksuell respons for både menn og kvinner er:

vektreduksjon, røykeslutt, og kutte ned på alkoholinntaket.
Forbedre glukose kontrollere eller endre noen av dine medisiner. Hvis den seksuelle problemer falt sammen med en plutselig forverring av glukose kontroll eller starter med et annet legemiddel, det er viktig å se på disse faktorene.
Det er naturlig å føle forlegenhet med å snakke om seksuelle problemer med helsepersonell. Husk, de har hørt lignende problemer før og vil ikke være fazed av dem. Faktisk, de vil respektere du er i stand til å være åpne om det og søke hjelp. Husk, den første linjen vil bli den mest utfordrende når det er gjort, klinikeren vil styre samtalen for deg. Noen ideer for å samtale startere er i boksen nedenfor.

Samtale Startere for å Diskutere Seksuelle Problemer

jeg har problemer i sengen.
jeg sliter med sex/min sex-liv.
Min [penis, ‘utstyr’, etc.] som ikke fungerer som det skal.
jeg har noe jeg er litt flau for å nevne… (klinikeren kan foregriper hva du er i ferd med å si.)
jeg hadde håpet du kunne hjelpe meg med dette problemet jeg har.
jeg tror jeg har fått ED/erektil dysfunksjon.
jeg kan ikke få en hard-on.

Hvordan å Håndtere den Følelsesmessige Virkningen av Seksuelle Problemer

Hvis din helse team har sjekket deg ut, og det er ingen åpenbare fysiske problemer, så skifter fokus til psykologiske strategier kan være nyttig. Nytelse av sex som går utover det loven av samleie som kulminerer i en orgasme. Glede av den seksuelle opplevelsen innebærer en hel rekke faktorer, herunder erfaringer av kjønn, utseende, og din tillit til fysisk og seksuelt, og så videre. Tidlige traumatiske erfaringer som involverer sex og negative oppfatninger om sex arvet fra familie verdier og holdninger som kan hindre seksuell erfaring.

jeg har jobbet med mange mennesker med diabetes som hadde bestemt seg for å ikke å ha seksuelle forhold de egentlig ønsket imidlertid, ved å arbeide sammen har vi funnet ut hvordan de forholder seg til sex, og hva som kommer i veien for dem å ha en oppfylt seksuelle forhold. Jeg har en fem-trinns program (som fungerer like godt over telefon/Skype som i person) for å håndtere den følelsesmessige siden av seksuelle problemer og ville elske å støtte deg (og/eller du og din partner) med å finne frihet i deres seksuelle forhold. Hvis du er for øyeblikket sliter med seksuelle problemer (eller enhver annen følelsesmessig problem i slekt å diabetes), husk at du kan dra nytte av en helt gratis "Diabetes Klarhet Session" – en 30-minutters telefon/Skype-samtale med meg selv eller med et medlem av teamet mitt for å få klare på en plan for å bli bedre. Jeg virkelig ønsker å gjøre alt jeg kan for å hjelpe deg å oppnå din beste helse og velvære i år.

http://www.rxlist.com/script/main/mobileart-rx.asp?drug=nizoral&monotype=rx-ad&monopage=4