eldreomsorg og Ferie Helse: Hvorfor Seniorer Ønsker Godteri

 eldreomsorg og Ferie Helse: Hvorfor Seniorer Lyst på Søtsaker

Med høytiden over oss, du kan få behov for å skjule godteri fra både barn og … dine besteforeldre!

flere og Flere studier har funnet at mange personer over fylte 70 lyst på søtsaker. Hvorfor?

Fordi som vi alder, har vi færre og færre smaksløkene og over tid blir de mindre sensitive. Faktisk, forskere anslår at i en alder av 70 vi har mistet rundt 60 til 70 prosent av de 10.000 til 15.000 smaksløkene vi har i vår beste alder. "Sødme" av matvarer ser ut til å være den siste gjenværende smak for seniorer og derfor, den eneste som appellerer til dem.

Noen sykdommer og medisiner har også en tendens til å påvirke smak. Parkinson og Alzheimers sykdom både har vist seg å endre den sanser av lukt og smak. Faktisk, en redusert evne til å identifisere duft og smak blir nå brukt i noen diagnostisk testing.

Så, mens du holder seniorer godt næring er ofte et problem, få dem til å spise desserter som ikke er det. Dessverre, med de ferie informasjonskapsler kommer vanligvis en usunn mengde av høy fruktose mais sirup som er funnet i mange bakervarer, frokostblandinger, syltetøy, brus, sauser, krydder og iskrem, noe som kan føre til diabetes og andre tilstander som er forbundet med dårlig ernæring.

Så hvordan vet du hva seniorer kan snack på og hva de ikke kan? For å oppmuntre til riktig senior omsorg ernæring, først må du vurdere hvor viktig sukker er en ledende daglige kosthold. Sukker er en konsentrert kilde til energi, noe som betyr at sukkerholdige matvarer er stor for alle som trenger en short-term energy boost, men ikke riktig hvis vektkontroll er et problem, eller hvis tilstander som diabetes eksisterer.

Men, vekttap, i stedet for vektøkning, er problemet seniorer som oftest konfrontere. Mange eldre voksne opplever vekttap på grunn av deres mangel på smak og lukt, fordøyelse problemer og problemer forbundet med medisiner og visse sykdommer. På den ene siden, og legger et søtningsmiddel kan lokke eldre til å spise mat de ser ut til å ha mistet interessen for, noe som gjør det enklere å oppnå riktig senior omsorg ernæring. Legge til sukker eller annet søtningsmiddel til supper, grønnsaker og kjøtt kan gjøre dem mer spiselig.

Men på den annen side, hvis din kjære er å snike ekstra informasjonskapsler eller laste opp på iskrem, så omsorgspersoner bør gjøre en innsats for å redusere sin sukker inntak til rimelige nivåer under andre måltider. Du kan gjøre dette ved å bytte til matvarer som inneholder naturlige sødme, som frisk frukt. I tillegg, bør du gjøre et poeng av å sjekke mat etiketter og merker å velge med lavere sukkerinnhold.

Bare husk, det er nok ikke kommer til å skade dem til å grave deg inn at holiday rett for ett eller to godbiter, men at pågående trang for seniorer som ønsker noe søtt, kan være deres kropp spille triks på dem. Det vi ikke ønsker er at tilsynelatende ufarlig plum pudding eller sukker cookie snu til en uventet besøk til legen.

Lynn M. Grayson, Public Relations Account Manager for Aktiv Dag, Inc., fungerer med mer enn 50 sentre i syv stater til å bidra til å fremme fordelene av medisinsk voksne dag omsorg for eldre og personer med nedsatt funksjonsevne. For mer informasjon om Aktiv Dag kan du gå til www.activeday.com eller ringe nærmeste center til deg.