En Avtale Med en Urolog

 En Avtale Med en Urolog

Det er visse helsemessige bekymringer som trenger oppmerksomheten til en urolog. Denne helsepersonell er en lege som fokuserer på kvinners og menns urin-skrift og reproduktive organer. Disse systemene er nært knyttet sammen og hva som påvirker en vil ofte påvirke den andre. Organer dette MD fokuserer på er nyre, blære, urinrør, testiklene, vas deferens, prostata, og penis.

Kroniske urinveisinfeksjoner

Hvis en pasient har en tendens til å få urin-skrift infeksjoner, flere ganger, dette er et rødt flagg som trenger en nærmere titt. Uvi er mer vanlig i kvinner enn menn, men begge kjønn får dem. Hva skjer i et UTI er at bakterier gjør sin vei inn i blæren via urinrøret. Dette fører til en infeksjon som oppstår som kan få permanente skader hvis den ikke behandles riktig. Symptomer på en urinveisinfeksjon inkluderer brennende mens urinering, bellyaches, feber og frysninger, og merkelige lukter eller grumsete urin. For å diagnostisere og behandle denne, en urolog ville trenge for å utføre ulike tester. En urinalysis vil arbeide for sporadiske UTI. Hvis tilstanden blir kronisk eller hvis blod er tilstede i urinen, mer omfattende tester vil trolig være nødvendig. Noen eksempler er cystoskopi, CT eller ultralyd.

Mannlige Reproduktive Skrift

Hvis en mann har fruktbarheten problemer, en urolog kan være spesialist for å slå til. Fordi urin-skrift er sammenvevd med den reproduktive systemer, vanskeligheter i ett kan være på grunn av andre. Noen ganger testikkelkreft er en skyldige i problemet. En høy PSA score på dette screening kan tyde på prostata problemer. En PSA-screening er en blodprøve som gis til menn mellom fem og sytti-fem for å påvise forhøyede mengder av et bestemt protein. Forhøyet tallene ikke alltid peke til prostatakreft, men. En lege er å ta et utvalg av indikatorer hensyn til for eksempel alder, risikofaktorer, historie, og resultatene av en fysisk eksamen.

Smerte og Misdannelser

Smerte og misdannelser som kan oppstå i disse områdene, spesielt i nyrer og testikler. Hvis det er uforklarlig massene, klumper, eller problemer i disse områdene, en urolog må være brakt inn for riktig diagnose. Kreft og svulster bør behandles og fjernes av en spesialist snarere enn en generell kirurg fordi systemet er så komplisert og intrikat. Feil behandling kan føre til ytterligere komplikasjoner.

Hvis det er problemer i urin-og kjønnsorganer systemer, vil det ta en dyktig urolog for å sortere det ut. Disse traktene er nært knyttet sammen og påvirker hverandre som en selvfølge. Mens de fleste tilstander kan behandles med hell, det vil ta en erfaren spesialist for å ringe skudd.