En Dyr Lærepenge om Seksuell Trakassering For En Liten Bedrift av Dianne Shaddock

 En Dyr Lærepenge om Seksuell Trakassering For En Liten Bedrift av Dianne Shaddock

Bedrifter bør ta notat fra hard lekse lært fra en Las Vegas business om hvordan seksuell trakassering av ansatte skal ikke bli tolerert på arbeidsplassen.

Den følgende artikkelen ble publisert på KNXT Nyheter Radio nettstedet, (KNXT.com) som fremhevet en fersk seksuell trakassering dommen mot en lokal bilforhandler:

bilforretning Legger seg Seksuell Trakassering Saken

En nå stengt Las Vegas bilforretning har avtalt å betale 110-tusen dollar for å avgjøre en føderal seksuell trakassering sak. Ifølge en pressemelding, Like Muligheter Provisjon belastes Regningen Hørt Chevrolet ledere og ansatte med å gjøre "rå bemerkninger" om likene av ni bil saleswomen, anmodet dem for datoer eller seksuelle tjenester, og "tatt på en kvinne ansatt bryster." Den EEOC også krav saleswomen som klaget over var disiplinerte, degradert eller sparken. Bill Hørte Chevrolet lukket sin forhandler på Decatur Boulevard i 2008 og morselskapet begjært konkurs.

Veiledere som er presentert med beskyldninger om seksuell trakassering bør omgående undersøke anklagene. Hvis det viser seg at anklagen er gyldig, er det viktig å forholde raskt med uakseptable ansatt(e).

Alle bedrifter, uansett hvor liten den bør ha en politikk som tydelig skisserer selskapets posisjon på seksuell trakassering, inkludert hvordan ofre for mobbing kan rapportere eventuelle bekymringer. Alle ansatte bør bli gjort oppmerksom på at det er en null-toleranse nivå for trakassering av noe slag på arbeidsplassen, og hva konsekvensene er for ansatte funnet å være i strid med retningslinjene.

du Rådføre deg med en sysselsetting advokat for å få hjelp med å utvikle en politikk for din bedrift.