EN Kort Historie med Hot-Air Ballooning i Gammel og Moderne Tid :: Drevet av Subrion 3.1

 En Kort Historie av Hot-Air Ballooning i Gammel og Moderne Tid :: Drevet av Subrion 3.1

faktisk er historien om luftfart og flight alltid fascinert menneskeheten siden historien om Icarus og Daedalus. I dag, fly er ikke mer noe ekstraordinært og tilgjengelig for alle som betaler de nødvendige pengene. Enten det er helikoptre, jumbo-jets, private jets, privat jet leie eller jagerfly menneskeheten drømt om å fly, og faktisk innså at det i dag. Men vi glemmer ofte at det første skritt var ikke lett – spesielt i domenet av ballooning.

Pre-Moderne og Ubemannede Ballong-Flygninger i det Gamle Kina

Allerede 220 – 280-ANNONSE varm luft ballonger var et populært tema i det gamle Kina. Flere Kinesiske konger og kjente krigsherrer brukt luftbårne lykter for militære signaliserer for eksempel. Slike lykter ble senere kjent som Kongming lykter.

Utposning i ope kom mye senere inn i bildet. Faktisk, den første ballong la gått i 1709 i Lisboa, Portugal. En mann som heter Bartolomeu de Gusmao klarte å løfte en liten ballong som er laget av papir som er full av varm luft rundt fire meter. Den portugisiske kongen samt portugisisk-domstolen var vitner og stor respekt som følges Bartolomeu de neste årene. Dette er, i henhold til gamle dokumenter, den første og tidligste registrerte modell balloon flight kjent før den tid.

neste Forsøk: Første hydrogen Ballonger

I 1766 verden-berømte Henry Cavendish publisert sin banebrytende essay på hydrogen. Basert på dette, Professor Jacques Charles som har studier Cavendish arbeid i mange år, som ble unnfanget ideen om at hydrogen ville være en passende å løfte agent for ballonger og følgelig Charles brukt dette begrepet for å designe og konstruere den første hydrogenballong. Robert brødre, som jobbet tett med Charles, oppfunnet den metodikk som var bygging av lett-prinsippet alle vet i dag: lufttett gass poser. Hvordan gjorde de det? Faktisk prinsippet var ganske overfladisk. De oppløst gummi i en løsning av terpentin og blankt ark av silke som var sydd sammen for å gjøre de viktigste konvolutt. Faktisk, dette førte til en annen karakteristisk selv barn asociate med utposning i dag: den røde og den hvite fargen som Brødrene brukte alternative strimler av rød og hvit silke som forlot en rød og gul som følge av lakking og rubberizing prosesser.

På August 27 i 1783 Charles og Robert brødre lansert verdens første ballong fylt med hydrogen (de faktisk lansert fra Champ de Mars, et område som senere Eiffeltårnet ble bygget). Den berømte Benjamin Franklin var vitne til dette ved siden av en stor folkemengde som nøt synet.

Hvordan fikk ballongen arbeid? I forhold til moderne ballonger dette var relativt små. Det var 35 cubric meter sfære av gummierte silke og bare i stand til å løfte ca 9kg. Men det var fylt med hydrogen som var oppnådd ved å helle nesten en fjerdedel av en tone av svovelsyre på en halv tone av scraap strykejern. Hydrogen gass ble matet inn i konvolutten gjennom føre rør. En av de "barn-problemer", men det var, som det ennå ikke hadde et kjøleanlegg. Derfor, gass fikk ganske varm når den ble produsert, men drastisk forkortet når det kjøles ned.

ballongen var i stand til å fly 45 minutter lang tid det gått avstand verdt av 4 kilometer.

Den Første ubemannede Fly i Historien av Utposning

En sau, en and og en hane var den første levende "mennesker" som likte gleden av å være i en boble høyt opp i luften. Verden-berømte Brødrene Montgolfier lansert sin ballong Aerostat R veillon på 19. September 1783, inkludert de som er dyr. Kong Ludvig 16. og hans hustru, Dronning Marie Antoinette var vitne til dette skuespillet. Den Montgolfier brødrene var flink og anvendt prinsippene for vitenskapelig metodikk: sauene ble antatt å ha en rimelig tilnærming til menneskets fysiologi. Anda var forventet å være uskadd ved å bli løftet høyt hevet. Det ble tatt som en kontroll for effekter skapt av fly heller enn høyden. Og hanen ble inkludert som en ytterligere kontroll, som det var en fugl som ikke fly i store høyder.

I sammendrag denne ballongen som fløy i åtte minutter, tre kilometer lang, og nådde en høyde på 460 meter. Det landet trygt og dyrene var ikke vondt.

Første Forsøk på å Fly med Mennesker

Frankrike er også fødestedet til den første bemannede fly i en ballong. Igjen Brødrene Montgolfier var pionerer i den forbindelse at de var de første til å bære pasengers ved hjelp av varm luft for å generere oppdrift. Hvordan fikk de vite kva oppdrift er og hvordan bruke det? Svaret for Brødrene var ganske enkel: de hadde observert aske stiger i papir branner (Montgolfier familien tradisjonelt var en familie på papir produsenter). Etter å ha vist at teknikken fungerer, og at de var i stand til å transportere dyr i en ballong over en avstand på flere kilometer, og i en høyde på flere hundre meter de nå tar sikte på å gjøre det samme med mennesker. Og om de faktisk klarte å gjøre det. Den første gratis flytur med menneskelig pasengers var på 21 November 1783. Monsi Rozer sammen med Marquis Francois d’Arlandes var den første pasengers, inn varm luft ballonger (Kong Ludvig den 16. opprinnelig ønsket å bruke dømt for kriminelle prosjektet, men ble til slutt overbevist om at ikke å gjøre det). Den første varm luft ballonger ble i hovedsak tøyposer med en røykfylt brann bygget på en grill som er festet til bunnen. Derfor er det ikke overraskende at de var utsatt for å fange brann, ofte ved landing. Men dette gjorde ikke forekommer svært ofte. En slik banebrytende arbeid av Montgolfier Brødre som hadde klart å finne frem til en varm luft ballong som kunne bære både dyr og mennesker lykkes til slutt fant sin store anerkjennelse av denne type ballong blir kalt Montgolfere etter dem.

Første Bemannede Fly i en hydrogenballong

Bare kort tid etter dette skuespillet Jacques Charles og Robert Brødre klart å lansere en ny bemannet hydrogenballong i Paris. Publikum skrek av begeistring. Jacques Charles var pilot av hydrogen-fylt ballong. Konvolutten i dette tilfellet var utstyrt med hydrogen slipper ventil og var dekket med et nett som kurven ble suspendert – ganske lik de boblene vi har i dag. De hadde også sand ballast til å kontrollere høyden – en milepæl i historien av ballooning. I sum ballongen klarte å ta høyde for 550 meter og fløy for mer enn 2 timer, dekker 36 kilometer. I en annen prøve det samme ballongen steg opp til ca 3000 meter – en ny verdensrekord.

Nye Oppfinnelser, Nye Utfordringer

Slike nye ekstraordinære oppfinnelser førte også til nye utfordringer. Det var igjen i Frankrike når Jean-Pierre Blanchard så det som sin neste store utfordringen til å fly over den engelske Chanel – han klarte å gjøre den 7. januar 1785.

Men, det var også den tiden da den første store fly katastrofen inntraff. I Mai 1785 en ballongen styrtet ned i Tullamore, Irland og alvorlig skadet landsbyen. Mer enn 100 hus tok fyr og brant ned, noe som gjør byen er hjem til verdens første luftfart katastrofen.

I de følgende årene Blanchard søkte etter nye utfordringer og fant det i sin prøve å fly i en ballong i Usa. 10. januar 1793 Blanchard gikk han hydrogenballong i Philadelphia, Pennsylvania. Han nådd om 1,770 meter og landet i Gloucester County, New Jersey. President George Washington var blant gjestene observere opptog.

Mellom 1790-årene og 1960-gass ballonger ble den mest vanlige typer ballonger brukt. Den første ballong-drevet av en dampmaskin (det var veldig treg, men effektiv) ble fløyet av Henri Giffard i 1852. Paul Haenlein fløy første forbrenningsmotor motor-drevet ballong i 1872. Og Alberto Santos Duman var den første til å fly i en oversiktlig luftskipet drevet av en forbrenningsmotor i 1898.

Utposning i det 20. århundre

Under Andre Verdenskrig ballonger ble særlig brukt som skjold i London mot angrep av tyske Luftwaffe. De hadde i oppgave å blokkere alle innkommende jagerfly. Selv om deres effektivitet var diskutabel, var de en billig beskyttelse.

Hydrogen ballonger ble brukt spesielt i øvre atmosfæren forskningsprosjekter i løpet av første halvdel av det 20. århundre. Dermed blir de mer og mer ble brukt til å gjennomføre forskningsprosjekter i luften. Men de mer og mer mistet sin prestisje som nye fly og jetfly, selskaper ble oppfunnet og ble produkter av mas produksjon og private jet charter selskaper ble tilgjengelig for folk. Noen mennesker fortsatt var i utposning og søkte videre banebrytende utfordringer, slik som den første ballongen til å krysse Atlanterhavet eller den første til å seile rundt hele verden. Begge var ferdig rundt 1950.

Balloning i Moderne Tid

Moderne varm luft ballonger med en innebygd varmekilde ble utviklet av Ed Yost i andre halvdel av det 20. århundre. Den første vellykkede flytur var på 22. oktober 1960. Men høy varmekapasitet som arbeider med varm luft er i dag først og fremst brukt til rekreasjon. De mer og mer mister sin tiltrekning og er i dag mer arbeid av eventyrere eller forskere

Stefan Bach skriver om alt rundt luftfart, spesielt om den historiske konteksten og er spesielt interessert i luften gadgets og private jet charter tjenester.