Forbedre Din Sensuelle Bevissthet For Bedre Helse

 Forbedre Din Sensuelle Bevissthet For Bedre Helse

Våre fem sanser – syn, hørsel, lukt, smak og berøring er en dyrebar gave av livet. Hvis vi ignorere eller undertrykke kroppens sanselige meldinger, vår sensuell svar er redusert.

Vi føler deg enda mer lett stresset, mer lett opprørt, og vi helbrede sykdommer saktere. Men når noen av våre sanser slutter å fungere, når vi er i en tilstand av frykt, eller i den oppe av lidenskap, er alle våre arbeider sanser bli mer akutt responsiv. Med litt øvelse, kan vi få økt sensuell bevissthet i våre daglige liv og i våre mest intime relasjoner. Ved å betale oppmerksomhet til våre intim partner med alle sansene våre, blir vi mer kontakt og mer på linje, noe som ofte fører til større følelse av kjærlighet, nytelse og glede i hverandres nærvær.

Synet

Det har blitt sagt at våre øyne er windows til vår sjel. Våre øyne observere den vidunderlige skjønnhet, farger, former og bevegelser i naturen. Gjennom våre øyne så vi kan gjøre eller bryte kontakt med andre. Gjennom våre sidesynet, regner vi med bevegelse, som i idrett, eller spot nærmer fare. Selv uten vår bevissthet, våre øyne oppdage holdning og følelsesmessige tilstand av andre. Spedbarn reagerer negativt på å selv momentan bortfaller av mors visuell oppmerksomhet. Våre øyne ser mer enn ytre fysiske utseende. Gjennom øynene til kjærlighet, er vi i stand til å se den indre skjønnhet som ligger i hver enkelt av oss som bare venter på å bli anerkjent og verdsatt.

Lyd

Lyd advarer oss om overhengende fare eller løftet av spenning. En mors hjerteslag bekvemmeligheter og lulls hennes baby til å sove. Lyden av en maler katten beroliger oss og får oss til å smile eller overraske oss hvis vi er redd for katter. En hund som bjeffer beskytter oss, hvis vi eieren, eller det kan skremme oss hvis vi er en fremmed. Våre lover ‘ s voice spenning oss med lidenskapelige følelser eller frastøter oss etter et urovekkende argument. Visse lyder lette å lære. Andre lyder, gjennom rytmisk entrainment, hjelpe kroppen til å helbrede. Lyder i omgivelsene eller dem som kommer fra våre tilhengere forbedre eller forstyrre vår seksuelle lyst, opphisselse, orgasme eller generell seksuell nytelse.

Lukt

En frisk person kan være i stand til å oppdage fra 10 000 til 30 000 forskjellige dufter. Likevel, hver og en av oss har vår egen unike duft preferanser, basert på vårt samfunn, kultur, etnisk gruppe, erfaringer, minner, eller en del av den verden som vi lever. Minner utløst av en lukt har en tendens til å være mer følelsesmessig intens enn andre sensoriske signaler. Noen av de verste minnene av katastrofe eller seksuelle overgrep ofre er forårsaket av deres følelse av lukt. På den annen side, duften av nybakte cookies eller en ovn stekt kan varme hjertet vårt, umiddelbart minner oss om en følelsesmessig behagelig og lykkelig tid i vår barndom. De langvarige duft av våre elsker köln eller naturlig kroppslukt kan stimulere vår lengsel å koble til på nytt.

Dr. Alan R. Hirsch, MD, forfatter av boken, Scentsational Sex, gjennomført undersøkelser for å finne ut hva en bestemt duft caus seksuell opphisselse hos menn og hos kvinner. For menn, duften av en kombinasjon av lavendel og gresskar pai viste størst målbar opphisselse, økt blodstrøm til penis, mens lakris og doughnuts samt kanelboller hadde også en stimulerende effekt. Men opphisselse hos menn økte i respons til hver lukt testet. Ikke så for kvinner. Opphisselse for kvinner, målt ved økt vaginal blodstrøm, var høyest i respons til duften av God og Rikelig, lakris godteri, eller lakris Allsorts og agurk kombinert, men var også påvirket av en kombinasjon av lavendel og gresskar pai. Å oppdage hvilke dufter er personlig mest å stimulere til våre partnere og oss selv, kan vi lage en duft sensitivt miljø som er designet for å høyne sensuelle begjær og forbedre seksuell nytelse.

Smak

Det er et spørsmål om smak kan være mer sanne enn vi noensinne realisert. Den franske uttrykk, chacun son gikt — til hver sin egen smak, beskriver det godt. Mennesker er, faktisk, genetisk, kulturelt og individuelt forskjellige i deres evne til å oppfatte mat smaker. Forskere har kategorisert folk til super-smakere, smakere, og ikke-smakere, basert på antall fungiform papiller, de strukturer som holder smaksløkene på tunga. Omtrent 25% av befolkningen synes å være super-smakere, 25% ikke-smakere, og 50% smakere. Kvinner er mer sannsynlig å være super-smakere, spesielt når østrogen er på sitt høyeste under eggløsning eller graviditet. Super-smakere har en tendens til å være mer sensitive for et bittert stoff i brokkoli og andre grønnsaker eller bitter ettersmak av kunstige søtningsmidler. Ikke-smakere vises til knapt oppfatter disse bitre smaker. Å kjenne vår partner ‘ s unike smak-evne, kan vi tilberede måltider som skjerpe appetitten, kan vi spille sensuell mat spill sammen, eller vi kan nyte smaken av hverandres essensen.

Kontakt

Touch, selv bare til hensikt å ta i, kan påvirke helsen, elastisitet, struktur og responsen av vår hud og indre organer. Hvordan huden vår reagerer på berøring bestemmes av mange faktorer: kvaliteten på touch, våre genetiske makeup, kjønn, helsetilstand, tidligere touch erfaringer, individuelle smerte og glede terskel, samt våre oppfatninger, overbevisninger, og minner. Selv en lett berøring på overflaten av huden vår kan ha en dyp effekt av glede, smerte, irritasjon, eller ticklishness. Hver og en av oss reagerer svært ulikt på trykk, og vi reagerer forskjellig på samme type berøring på forskjellige tider og med forskjellige mennesker. Touch behandling kan lindre vår fysiske smerter og smerter, mens somatiske kroppen psykoterapi kan forbedre vår generelle helse og velvære.