Helsemessige Konsekvenser av Kronisk Stress

 Helsemessige Konsekvenser av Kronisk Stress

Hva er stress?

Stress kan defineres som alle typer endringer som fører til fysiske, følelsesmessige eller psykiske belastninger.

Stress fører til økt muskelspenning som har en direkte effekt på å øke din smerte nivåer. Derfor, reduksjon av stress og muskelspenninger bidrar til å redusere smerte. Stress safter din energi og reduserer din evne til å takle smerte og ditt liv.

Typer stress

Akutt stress – en svært kortsiktig type stress som kan være enten positive (som spenning på å forberede for en frist) eller plagsom (det vi vanligvis tenker på når vi tenker på stress") dette er den type stress vi oftest møter i dag-til-dag liv (f.eks. fly, når du har en frykt for det eller å ha for å gjøre en presentasjon til kolleger når du er naturlig sjenert.)

Kronisk stress – type stress som synes uendelig og uunngåelig, som stress av et dårlig ekteskap, være en omsorgsperson for en terminalt syk forelder eller stress på arbeidsplassen, (coping med disse typer stress kan føre til utbrenthet/syke effekter på helsen din, med mindre det er noe stress management.)

Helse konsekvenser av kronisk stress

Når møtt med kronisk stress, begynner folk å ha fysiske symptomer. Ved første de kan være relativt mild, som kronisk hodepine og hyppige forkjølelser.

Senere, derimot, er mer alvorlige helsemessige problemer kan utvikle seg. Her er noen av stress påvirket vilkår:

depresjon

diabetes

hårtap

hjertesykdommer

hypertyreose

fedme

obsessive-compulsive eller angst lidelse

seksuell dysfunksjon

tann og tannkjøtt sykdom

magesår

Det har blitt anslått at så mange som 90% av legens besøk er for symptomer som er minst delvis stress-relaterte!

" Vi spille Calmtime hver dag på te-tid og det som pleide å være et kaotisk og stressende tid er nå rolig og avslappet. Og vi nyter musikk.’ Cynthia, Bristol

Kronisk stress: hvordan det påvirker kroppen, og hvordan du kan bli sunnere

Amerikanske og Kanadiske forskere gjennomfører en stor studie på effekten av stress på immunsystemet nylig konkluderte med at alt var avhengig av den typen stress og hvordan personer svarte på det. De undersøkte 293 studier som involverer 19,000 folk.

Kronisk stress – den mest ødeleggende

Den mest skadelige typen stress de fant var kronisk stress, forårsaket, for eksempel ved arbeidsledighet eller omsorg for et forhold med psykiske lidelser – både for situasjoner som har ingen ende i sikte. Disse har skadelig effekt på hele immunsystemet. Nøkkelen til det hele, forskerne konkluderte med, var om stress ble aldri-slutt eller kort sikt. Det ble oppdaget at selv den ekstreme stress av å miste en partner var ikke på langt nær så ille som kronisk stress.

Kronisk stress ikke passer for oss som vi blir eldre

en Annen ting som ble oppdaget, ikke overraskende, er at jo eldre vi blir mer mottakelige vi er for stress. Lawrence Whalley, Professor i Psykisk Helse ved Aberdeen University og forfatter eller ‘Den Aldrende Hjernen, " sier: " når vi blir eldre-mellom 45 og 55 – vår stressrespons bli mer overdrevet.’

Han sier at det er et faktum, blir utsatt for stor angst i stressende situasjoner øker med alderen. "Alle gamle mennesker (50 pluss) finn stress svært ubehagelig: selv den slags stress en ung person kan finne berusende."

Professor Stephen Palmer fra City University i London og Senter for Stress Management sier: "jeg vil si at stress er alltid ille. En liten bit av press kan få deg ut av sengen om morgenen og gir deg fokus. Som du blir eldre er det mer sannsynlig å bli langvarig kronisk stress (f.eks. omsorg for pårørende, dårlig helse etc.) – svært type som er dårlig for deg."

‘Når jeg føler jeg har hengt ut, som etter en veldig presset dag på jobben, jeg lytter til Calmtime og som ser ut til å sette meg inn i et mye roligere og lykkeligere staten for resten av den dagen.’ David, Bristol

Hjelp for stress-relaterte problemer

"jeg har ikke fått tid til å slappe av!" slutten av Richard James

selv Om det kan virke mot sin hensikt å sette av tid til å slappe av midt i en travel livsstil, gjør det faktisk kan hjelpe oss til å øke vår produktivitet, oppnå mer på kortere tid, og føler seg lykkeligere samlet.

"Vanlig elicitation av avslapning respons har blitt vitenskapelig bevist å være en effektiv behandling for et bredt spekter av stress relaterte lidelser." Prof. Herbert Benson MD

Forskning har vist at regelmessig avslappende kan ha en gunstig effekt på en rekke stress-relaterte helseproblemer. Faktisk kan det å hjelpe noen helsemessige problemer som er forårsaket eller forverret av kronisk stress.

Her er noen eksempler på helseproblemer som kan bli hjulpet av avslappning inkluderer vilkår:

fordøyelsessystemet

Irritabel Tarm-Syndrom/Sår/Hjerte til å Brenne

huden

Eksem/Psoriasis/Eksem/Urticaria/Acne

luftveier

Astma/Emfysem/Kronisk Obstruktiv Airways Sykdom

psykologiske

Angst/Stress/Depresjon/panikkanfall

immun

Revmatoid Artritt/Herpes Simplex/Forkjølelse og Influensa

nological

Multippel Sklerose/Migrene/Epilepsi

reproduktiv

Infertilitet/Fødsel/Overgangsalderen/Premenstruelt Syndrom

Endometriose/Impotens

kretsløpssystem

Hjerte banket uregelmessigheter/Høyt Blodtrykk/hjertesykdom

Angina Pectoris/Raynaulds

muskel –

Hodepine/Leddgikt/Rygg smerter/Fibromyalgi

muskelspenninger produserer aches og smerter, særlig i nakke og rygg.

endokrine

Diabetes Mellitus

generelt

Søvnløshet/Kroniske Smerter