Årsaker til Mannlig Infertilitet og Lav Sperm Opptelling

 Årsaker til Mannlig Infertilitet og Lav Sperm Opptelling

Mannlig infertilitet kan ha en ødeleggende effekt på en manns selvtillit, sine relasjoner og hans liv. Selv om en lav sædkvalitet er ikke slutten av verden og mannlig infertilitet kan behandles med hell, er det viktig å først forstå hva årsakene til mannlig infertilitet og lav sædkvalitet er i første omgang. Her er en titt på noen av årsakene til mannlig infertilitet:

1. Sperm Blokkering: En av forutsetningene for å være en fruktbar mann er å være i stand til å levere sine sædceller mot det kvinnelige ved hjelp av passasjer i hans testikler som vas deferens. Dette er fordi naturlig befruktning kan bare skje når sædcellene er i stand til å reise til sitt reisemål uten noen hindringer. En av de viktigste årsakene til mannlig infertilitet er blokkering av passasjer som bærer den sæd mot sin destinasjon. Disse blokkeringer kan oppstå på grunn av flere grunner, blant annet en infeksjon, skader, fysisk anomali eller vasektomi.

2. ED eller Erektil Dysfunksjon: Erektil Dysfunksjon oppstår når en mann er ute av stand til å ha eller opprettholde en ereksjon. En ereksjon er nødvendig for å levere sæd naturlig ut av en manns kropp, noe som er grunnen til denne tilstanden gjør ham igjen. ED kan oppstå på grunn av en rekke årsaker, inkludert hormonelle endringer i kroppen som kommer med alderen, så vel som kroniske sykdommer som høyt blodtrykk og hjerte-og karsykdommer. Andre årsaker til erektil dysfunksjon er høy alkohol nivåer i kroppen og for å si det opplagte, lammelse.

3. Infeksjoner: Infeksjoner kan skje på grunn av forhold som har oppstått nylig, eller de som kan ha manifestert seg i løpet av barndommen. Infeksjoner er en av de viktigste årsakene til lav sperm count og selv sterilitet.

4. Manglende evne til å produsere Sperm: manglende evne til å produsere sperm er en tilstand kjent som Azoospermi. Hovedårsaken for Azoospermi er endring i temperatur. Sædcellene er naturlig super sensitive og den minste økningen i temperatur kan saken dem til å dø som fører til en eventuell oppsigelse av sæd celle produksjon.

5. Genetiske Sykdommer og Hormonelle Forandringer: noen Ganger, visse hormonelle forandringer og genetiske sykdommer kan være et brudd på den naturlige og sunne produksjon av spermier. Disse sykdommene inkluderer hyperproactinemia, hypotyreose, binyrene og hypofysen lidelser, hypogonadisme etc.

6. Andre Forhold: Bortsett fra de ovenfor nevnte forhold, andre problemer kan oppstå for eksempel unormale sædceller med ujevne bevegelser. Også, noen fenomen som kan heve normal kropp temperaturer for en lengre periode av tid som kan skade sædceller. Disse fenomenene kan omfatte alt alt fra eksponering for overdreven varme under kjemoterapi eller bare langvarig feber. Mannlig infertilitet kan også være forårsaket av biologiske forhold som unormal utvikling av testiklene, fn-ned testiklene eller tilstedeværelse av åreknuter i testiklene, så vel som mangel på sædblærene, mangler vas deferens eller obstruksjon av ejaculatory kanaler.

Dermed å konkludere, mannlig infertilitet kanskje forårsaket av én eller flere av de ovenfor nevnte grunner, de fleste som er helt treatable. Så hvis du og du er partner har problemer med å bli gravid, rådfør deg med din lege for en kur, og lenge før du bør være fullt i stand til å nyte skjønnheten av å bringe nytt liv til verden!